Върви  мащабно строителство и така както съм обещал на хората

...
Върви  мащабно строителство и така както съм обещал на хората
Коментари Харесай

Борисов: Цяла магистрала от София до Варна до 2024 г.


Върви  огромно строителство и по този начин както съм заречен на хората от Тетевен, Севлиево, Габрово, Търново, Търговище, Варна, до 2024 година автомагистрала „ Хемус “ ще е подготвена. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който през днешния ден инспектира строителството на сектора сред Ябланица и Боаза. Премиерът посочи, че това е най-трудният за създаване сектор, за който се изисква голям труд и потенциал. „ Виждате по какъв начин се строи в планината - тези българи в камионите, в багерите, във валяците, са герои също. Това прави Брутният вътрешен продукт, това ще докара повече бизнес и туристи “, добави Борисов.

Министър-председателят посочи, че на 15 август следва да стартира строителството от Белокопитово до Търговище, в това време ще започват тръжните процедури и за двата лота до Велико Търново. Попитан за автомагистрала „ Струма “, Борисов означи, че през есента ще бъде открита правата до Сандански.

„ Мащабно строителство тече и в просветителната инфраструктура, сподели още министър председателят и добави, че за над 620 млн. лева се строят и ремонтират учебни заведения и детски градини. По отношение на хората с увреждания министър-председателят уточни, че сега върви разпоредената от него инспекция на дневните центрове. „ Имаме много информация къде какво се случва и взимаме ограничения “, съобщи Борисов. Той изрази очакване до края на годината да се направи и осведомителната система, което беше контрактувано по време на срещата му с Национално представителните организации на хората с увреждания и с представители на майките на деца с увреждания. „ В новия бюджет със 150 млн. лева повече ще имаме в системата. Ако работим по този начин, както сега, ще могат да се обезпечават в допълнение средства и през идващите години “, акцентира министър председателят. „ Всички системи имат потребност от повече финансиране “, сподели още Борисов, като в същото време подсети, че са били платени над 6 милиарда – за КТБ, за съветските реактори и за американските централи. „ Това са две автомагистрали „ Хемус “, добави министър председателят в умозаключение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР